Persbericht, Amsterdam Effie winnaars zijn bekend! 2x Goud, 7x Zilver, 9x Brons en 2x Eervolle Vermeldingen.

 

AMSTERDAM – Twee Gouden Effies, zeven keer Zilver, negen keer Brons en twee Eervolle Vermeldingen; dat is de rijke oogst van de Effie Awards 2016. Deze prestigieuze prijzen van VEA en BVA voor de meest effectieve reclamecampagnes werden dinsdagavond 1 november 2016 uitgereikt in Het Concertgebouw te Amsterdam tijdens de zevende editie van 24Festival.

 

De Gouden Effie Awards werden toegekend aan:

‘Moestuintjes, een groeiend succes’, (adverteerder: Albert Heijn, bureau: TBWA\NEBOKO)

‘Uit liefde voor bier’, (adverteerder: Hertog Jan – Ab InBev Nederland, bureau: The Valley i.s.m Vizeum).

 

Mary Hoogerbrugge (De Positioneerders), Algemeen lid Hoofd Jury:

“Twee gouden Effies, omdat het beide cases zijn met fantastische resultaten en waarbij ook nog eens alles klopt. Albert Heijn en TBWA tonen lef met een spaaractie die educatieve en maatschappelijke betekenis heeft. De Liefde voor bier case van Inbev en The Valley is een fantastisch merkverhaal. Het laat zien hoe – door consequent dichtbij de eigen identiteit te blijven – een nichemerk de mentale marktleider in pils kan worden”.

 

Zilveren Effies werden uitgereikt aan:

‘Burgerhulpverleners campagne’, (adverteerder: Hartstichting, bureau: Triple Double Sportmarketing i.s.m. We Are Blossom, BijlPR),

‘Meer met minder’, (adverteerder KPN, bureau: N=5),

‘McDonald’s Cadeau Kalender’, (adverteerder: McDonald’s Nederland, bureau: TBWA\NEBOKO),

‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’ (adverteerder: Tele2, bureau: INDIE Amsterdam),

‘Amstel Radler 0.0%: van verfrissend bier naar bierig fris’, (adverteerder: HEINEKEN Nederland, bureau: Being There i.s.m. INDIE Amsterdam, TBWA\NEBOKO, Starcom),

‘De Valentijnskus van PostNL’ (adverteerder: PostNL, bureau: Joe Public Take-Away Advertising)

‘Hoe HAK van Nederlanders bonen(vr)eters maakt’ (adverteerder: HAK, bureau: Etcetera i.s.m. Creative Venue PR, Initiative Media, Social Embassy).

 

Bronzen Effies gingen naar:

‘Oudere Fords komen weer thuis’, (adverteerder: Ford Nederland, bureau: Ogilvy & Mather Amsterdam),

‘Sterk staaltje van Opel’, (adverteerder: Opel Nederland, bureau: J. Walter Thompson Amsterdam i.s.m. CARAT, Isobar, DTC Media, Triple Double Sportmarketing),

‘NOCKEBY: hoe aandacht IKEA mooier maakte’, (adverteerder: IKEA Nederland, bureau: LEMZ),

‘Sterk met Campina’, (adverteerder: FrieslandCampina, bureau: TBWA\NEBOKO),

‘Hoe SNS het vertrouwen van de gewone Nederlander terugwon’, (adverteerder: SNS – FHV BBDO i.s.m. Vizeum, VBAT, Coopr),

‘Behandel me als een dame’, (adverteerder: WOMEN Inc., bureau: KesselsKramer i.s.m. Jalt, Bratpack Internetdiensten, Motivaction),

‘Prominent 2015-2016: van sta op hulpmiddel naar relaxmoment’, (adverteerder: Prominent, bureau: Selmore Creative Agency),

‘Hypotheek binnen een week’,  (adverteerder: Rabobank – Ogilvy & Mather Amsterdam),

‘ING: de bank die vooruit wil’, (adverteerder: ING Nederland, bureau: J. Walter Thompson Amsterdam i.s.m. Mindshare, SuperHeroes Amsterdam, Brand New Telly).

 

Twee eervolle vermeldingen voor Titanium Effie gingen naar:

‘De Valentijnskus van PostNL’ (adverteerder: PostNL, bureau: Joe Public Take-Away Advertising),

‘KPN Pridestream’, (adverteerder KPN, bureau: N=5).

 

De jury onder hoofdvoorzitterschap van Tex Gunning kreeg dit jaar in totaal 45 cases ter beoordeling in de drie inzendt categorieën: gedragscampagnes kort en lang, merkcampagnes en maatschappelijke campagnes. Daaruit kwamen uiteindelijk 18 winnaars en 2 eervolle vermeldingen naar voren.

 

De 32ste uitreiking van de Effie Awards door BVA en VEA maakte dit jaar voor de zevende keer deel uit van het 24Festival.

Dit dag vullende event vond plaats op dinsdag 1 november in Het Concertgebouw te Amsterdam. De presentatie van de Effie Awards was in handen van Art Rooijakkers en Vicor Mids.

 

Over Effie

De Effie’s zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. De Effie Award wordt toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus en de BVA, Bond van Adverteerders. Dit jaar wordt voor het eerst naast de Bronzen, Zilveren en Gouden Effie ook een Titanium Effie uitgereikt. De Titanium Effie wordt toegekend aan een case waarbij innovatie doorslaggevend is geweest voor de effectiviteit van de campagne.

 

Pin It on Pinterest

Shares