Hoe ga je als merk om met levensgebeurtenissen als een echtscheiding? Ikea durft het aan met een nieuwe reclamespot gericht op Scandinavische gezinnen.

 

Met de toepasselijke titel ‘Every Other Week’ richt de reclame zich op het verhaal van een kind van wie de ouders net zijn gescheiden. Het jongetje logeert om de week bij zijn vader. Te zien is hoe zijn vader hem ophaalt en met gepakte tassen vertrekt. Bij zijn vader aangekomen opent hij de deur van zijn nieuwe slaapkamer, met daarin exact dezelfde Ikea meubelen als in zijn oude slaapkamer.

Het is een verhaal dat veel mensen zal raken. En daar speelt Ikea slim op in. Vooral omdat blijkt dat stabiliteit voor jonge kinderen vaak erg belangrijk is. Met de tagline ‘Where Life Happens’ eindigt het spotje, gemaakt door Martin Werner van Bacon. Het idee is dat dit de eerste is van een serie van negen. Hierin zal verder worden ingespeeld op het ware leven in Zweden. We zijn erg benieuwd naar de volgende reeks.

Pin It on Pinterest

Shares