Kun jij je de tijd van de mixtapes op een cassettebandje nog herinneren? Zelf urenlang je favoriete nummers opnemen en deze in sommige gevallen aan je geliefde geven.

 

Die goede oude tijd… Netflix komt daar nu met een variant op: stukjes van je favoriete series en films delen op een Flixtape. ,,Hiermee kun je een korte playlist van jouw favoriete Netflix titels maken, gebaseerd op bijvoorbeeld een thema, gevoel of bericht. Het is als een mixtape, maar dan voor Netflix,” aldus het bedrijf.

Netflix-gebruikers starten door hun Flixtape een naam te geven, daarna kunnen ze zelf gaan editen. Om het geheel af te maken kunnen ze een cover samenstellen. De Flixtape is vervolgens te delen op Twitter en Facebook, maar ook te verzenden via e-mail en sms. Vooralsnog kunnen alleen complete titels worden toegevoegd, nog geen specifieke afleveringen of clips. Hier zegt het bedrijf nog aan te werken. Een leuke en slimme tool die Netflix achter de schermen helpt om data te verzamelen over zijn favoriete titels. Maar ook om de dienst extra te promoten op social media.

Pin It on Pinterest

Shares