De meeste mensen vinden ze vreselijk irritant: advertenties die ongevraagd langskomen terwijl je op het internet zit. Ben je net een filmpje aan het kijken en bam, daar is er weer één.

 

Natuurlijk zijn er al een paar adblockers. Maar toch werken die nog niet altijd optimaal. Daarom lanceerden twee zelfgenoemde privacy-activisten Better, een nieuwe app voor de iPhone of iPad met een betere en iets andere aanpak om van ongewenste advertenties af te komen.

De bedenkers van de app, Ind.ie, legt uit dat het probleem niet de reclame zelf is, maar vooral behavioral advertising. Hierbij komen advertenties langs die precies op jou gericht zijn. Daarbij zijn er nog steeds veel grote nieuws websites die de traditionele adblockers detecteren en je de toegang tot hun site ontzeggen, mits je de adblocker uitzet. Na de eerste test met Better blijkt dat deze niet gedetecteerd wordt.

Pin It on Pinterest

Shares