Dat smartphones steeds meer kunnen, hoeft geen betoog. Waar we ooit onder de indruk waren van het spelletje ‘snake’ op je mobieltje, zijn er inmiddels hele speelfilms gefilmd met smartphones. Dankzij µPeek kunnen we binnenkort ook de microscopische wereld verkennen met onze smartphones.

 

Iedere hobby-bioloog kan binnenkort zijn geluk niet op. Dankzij een koppelstuk ter grootte van een bankpas met ingebouwde verlichting wordt het mogelijk je smartphone om te toveren tot een heuse microscoop. Met de bijpassende app wordt het zelfs mogelijk bepaalde methoden te hanteren die voorheen slechts voor de uitgebreidere laboratoria waren weggelegd.

De fabrikanten zeggen vooral een uitkomst te willen bieden aan scholen, die hiermee microscopie toegankelijker kunnen maken voor hun studenten. Uiteraard zal de app ook gekoppeld zijn aan de sociale netwerken, zodat het meteen mogelijk is je microscopische ontdekking de wereld in te sturen.

Smartphone als microscoop
Shares

Pin It on Pinterest

Shares